Distribuie Hello in Social Media
  •  
  •  
  •  
  •  
Sute de organizații artistice au semnat o scrisoare deschisă către Boris Johnson despre criza turistică post-Brexit. Î
In ianuarie, guvernul britanic a respins afirmațiile că ar respinge o ofertă de acord din partea UE care ar permite muzicienilor să intre în țări care aparțin uniunii fără viză după finalizarea Brexitului.
Un raport , care citează o sursă anonimă apropiată de negocieri, potrivit căruia o propunere „standard” care ar scuti artiștii interpreți sau executanți de a avea nevoie de viză pentru a intra în țările din UE pentru călătorii sub 90 de zile a fost respinsă de guvern.
Acum, peste 300 de organizații artistice au semnat o scrisoare deschisă către premierul britanic Boris Johnson, subliniind lipsa unui „plan clar” și sprijin pentru muzicienii care urmează Brexit-ului.
Scrisoarea, oferita  de Societatea Incorporată a Muzicienilor (ISM), propune  măsuri pentru a garanta supraviețuirea sectorului muzical: Guvernul va negocia un acord personalizat cu Visa Waiver Agreement (VWA) cu UE pentru sector, acoperind toți profesioniștii creativi, inclusiv personalul tehnic și de asistență, precum și jurnaliștii.
Guvernul să negocieze acorduri bilaterale cu statele membre individuale cheie ale UE care nu oferă în prezent scutiri culturale pentru permisele de muncă sau care sunt cele mai importante din punct de vedere financiar pentru lucrătorii creativi.
Un pachet de finanțare  urgență care urmează să fie pus în aplicare pentru a sprijini profesioniștii creativi, având în vedere nivelul costurilor suplimentare cu care se confruntă acum ca urmare a angajării în Europa.
Guvernul va lua măsuri pentru a reduce impactul negativ al noilor reguli de transport rutier și de comerț trans-comercial care au făcut imposibilă pentru companiile de turism stabilite în Marea Britanie să faciliteze tururile paneuropene.
Printre organizațiile care semnează scrisoarea deschisă se numără Musician’s Union, Music UK și National Union of Journalists, alături de Dazed Media, BBC și Universal Productions.

Leave a Comment